Snapphanefesten 2020

 

Snapphanefesten är Kristianstads Nations årliga bal som hålls till ära av Hans Majestät Ursnapphanen. Balhelgen blir alltid en magisk upplevelse och är en av höjdpunkterna på året för Kristianstads Nation.

Balhelgen inträffar helgen 28/2-1/3 och består av flera olika evenemang. Dessa är snappissittningen, snapphanefesten, ordenskapitlet och frokostbevaegelsen.

 

 

 

 

 

 

Snappissittningen

Snappissittningen äger rum fredagen den 28/2. Det är en trerätterssittning som hålls på nationen och gästas främst av Kristianstads Nations vännationer. Sittningen är en trevlig tillställning och kan ses som en uppvärmning inför själva balen.

Dress code: mörk kostym

Pris: 150 kr

Snapphanefesten

Snapphanefesten är den stora balen och inträffar den 29/2 i AF-borgens Athen. Balen är en underbar trerättersmiddag som bjuder på tal, sång och högklassiga underhållningsakter.  Efter middagen hålls ett eftersläpp i AF-borgen med liveband och DJs och det finns möjlighet att dansa till både mer traditionell kasedans såväl som modern musik. Senare på kvällen erbjuds det sexa som du också kan köpa biljett till. En sexa är en lättare, men fortfarande utsökt, måltid som kommer serveras klockan 02:00. 

Dress code: högtidsdräkt

Pris: 795 kr för studenter, 895 kr för alumner

Pris sexa: 90 kr

Ordenskapitlet

Innan snapphanefesten hålls det högtidliga ordenskapitlet. Detta är medaljeringsceremonin där de som vill och är behöriga blir presenterade deras medaljer. Ordenskapitlet följer anrika traditioner och formella regler. Detta är en ceremoni utan dess lika och trots sin strikta form är mycket humoristisk och underhållande.

Skandinavisk frokostbevaegelse

Den skandinaviska frokostbevaegelsen är den balbrunch som sker söndagen den 1/3, dagen efter snapphanefesten. På frokostbevaegelsen serveras en varierad och utsökt buffé som brukar uppskattas dagen efter en bal.

Dress code: fri

Pris: 90 kr

Sista dagen att anmäla sig är den 13/2.

Om du har frågor gällande snapphanefesten 2020, kontakta expen på expen@krnation.se eller övermarskalken på overmarskalk@krnation.se

Betalning 

Nedan följer betalningsinformation för balen. Du räknar själv ihop hur mycket du ska betala. En kopia på allt du har fyllt i kommer att skickas till din mail när du har fyllt i formuläret. Medaljen betalar du inte nu, utan du får ett separat mail med information om vilken medalj du ska få och vad den kostar. 

Bankgiro: 329-6969 (märk betalningen med namn) 
Sista betalningsdatum: 13 februari

 

Snappissittningen på fredagen - 150 kr
Bal för studenter - 795 kr
Bal för alumner - 895 kr
Sexa - 90 kr
Skandinavisk frokostbevaegelse (Balbrunch på söndagen) - 
90 kr

Anmälan till balen har nu stängt, men försäljning av eftersläppsbiljetter har börjat. Kom inom nationens expedition under öppettider och köp din biljett för endast 90kr.

Eftersläppet sker efter middagen är slut och håller på mellan 00:00 - 04:00. Det kommer finnas flera liveframträdanden och det blir säkert en kväll du sent glömmer. 

KOM OCH TRÄFFA OSS!

Tornavägen 7, 223 63 Lund, Sverige

046 - 14 80 18​

Måndag: 11-13

Tisdag: 11-13

Onsdag: 11-13 & 17-19

Torsdag 15-17

Fredag-11-13

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2020 Kristianstads Nation

Publisher: Petter Hallin

Part of